Zo zit je er altijd warmpjes bij


Het is fijn als je de winter thuis kan komen en het huis is lekker snel verwarmd. Helaas is dit niet altijd het geval wanneer je huis slecht geïsoleerd is. Daarom is het belangrijk om dit wel te doen. Je kan natuurlijk met dekentjes door het huis lopen of meer kleren aandoen, maar het is niet de bedoeling dat je het koud krijgt in je eigen huis. Daarnaast zorgt een niet goed geïsoleerd huis ook voor tocht wat niet goed is voor je. Ben je benieuwd wat je allemaal zou kunnen doen om ervoor te zorgen dat je het altijd lekker warm hebt in huis? Lees dan snel verder.

Voordelen
Er zijn veel verschillende voordelen van het isoleren van je huis. Een bekend voordeel is dat woningisolatie de energiekosten verminderd, door steenwol tussen je muren te plaatsen houd je huis goed de warmte vast. Hierdoor hoef je je huis minder vaak hoeft te verwarmen zorgt dit ervoor dat de energiekosten dalen wat zelfs kan oplopen tot 33% lagere energiekosten. Door dat je minder CO2 uitstoot is het ook beter voor het milieu om je huis te isoleren. De andere voordelen van het isoleren van je huis zijn:

  • Je huis wordt meer waard wanneer het goed geïsoleerd is, wat fijn is wanneer je het huis zou willen verkopen.
  • Bij een goed geïsoleerd huis komt er minder geluid van buitenaf het huis in, waardoor je minder overlast zal ervaren van de geluiden uit de omgeving.
  • Als het huis goed geïsoleerd is dan kan tocht en vocht minder goed het huis binnen waardoor er minder kans op schimmel bestaat.
  • Je huis wordt een fijnere omgeving omdat de temperatuur in huis meer constant is.
  • Soms kan je subsidies krijgen voor het isoleren van je huis.
  • Doordat je geld bespaard om de energiekosten (en met een subsidie) verdien je de investering van de isolatie zo weer terug!

Hoeft niet duur te zijn
Het kost natuurlijk wel wat om je huis te laten isoleren, maar gelukkig zijn er vele opties en materiaalsoorten. Er is uiteraard wel verschil in prijsklasse van de materialen, let hier dus op. Bij EPS isolatie maakt je bijvoorbeeld gebruik van goedkoop isolatiemateriaal met hoge isolatiewaarde. Bij EPS bestaat de isolatie vooral uit stilstaand lucht, wat heel goed isoleert. Daarnaast weegt het niet veel en is het makkelijk te snijden, zodat je precies op maat jouw isolatie kan maken.